Skip links

Waar vind ik een zzp accountant?

Een zzp accountant is onmisbaar voor elke ondernemer die als zelfstandige werkt. Het is belangrijk om een goede accountant te vinden die de boekhouding op orde houdt, fiscale aangelegenheden regelt en u adviseert over uw financiële situatie. Maar waar vindt u nou een goede zzp accountant? Hieronder bespreken we een aantal opties.

Zoeken via referenties

Een van de beste manieren om een goede zzp accountant te vinden, is door referenties van vrienden, familie of zakenrelaties. Vraag rond bij mensen in uw netwerk of zij een goede accountant kennen die u kunt aanbevelen. Zij kunnen u helpen bij het vinden van een accountant die bij uw bedrijf past en uw specifieke behoeften begrijpt.

Zoeken op het internet

Er zijn tal van websites die u kunnen helpen bij het vinden van een zzp accountant. U kunt bijvoorbeeld zoeken op websites als Google, Bing of Yahoo. Hier kunt u zoeken op trefwoorden zoals “zzp accountant” of “boekhouder voor zzp-ers”. U krijgt dan een lijst met accountants in uw regio. Bekijk de websites van deze accountants en lees de recensies van klanten om te zien of ze een goede reputatie hebben.

Zoeken via beroepsverenigingen

Er zijn veel beroepsverenigingen voor accountants in Nederland. U kunt bijvoorbeeld zoeken op de website van de Nederlandse Orde van Accountants (NOvAA) of de Register Accountants en Belastingadviseurs (RAB). Op deze websites vindt u een overzicht van geregistreerde accountants. U kunt zoeken op trefwoorden zoals “zzp accountant” of “boekhouder voor zzp-ers”. U kunt ook filteren op regio om te vinden wat de beste opties zijn in uw buurt.

Hoe weet ik of een accountant goed is?

Nadat u een aantal accountant heeft gevonden, is het belangrijk om te bepalen of ze een goede match zijn voor uw bedrijf. Hier zijn enkele dingen waar u op kunt letten bij het beoordelen van een accountant:

  • ervaring met bedrijven als het uwe
  • specialisaties (bijv. belastingen, salarisadministratie, etc.)
  • klantrecensies
  • prijzen en tarieven
  • communicatie- en beantwoordingstijden van

Meld je aan voor een gratis intake!

    Leave a comment