Skip links

Boekhouding BV

De boekhouding van jouw BV netjes op orde.

Gratis intake

De boekhouding van jouw BV

Bij Boekhoudvriend begrijpen we dat elk bedrijf uniek is en verschillende boekhoudbehoeften heeft. Veelal is de boekhouding van een BV (of de boekhouding van een Besloten Vennootschap) een complexe taak. Net als bij elk ander type bedrijf is het belangrijk om alle financiële transacties nauwkeurig en tijdig bij te houden. Dit vereist actuele kennis van de Nederlandse boekhoudregels en belastingwetgeving, en kennis van boekhoudsoftware zoals Exact Online of Jortt. Lees meer over wat er komt kijken bij boekhouden voor een BV in Nederland, dus lees verder voor meer informatie!

Onze boekhouders zorgen dat alles goed wordt verwerkt in je administratie en dat de aangiftes worden gedaan. Zo klopt de administratie altijd, ook volgens de Belastingdienst.

Meld je aan voor een gratis intake!

  Boekhouding van jouw BV services:

  Bij Boekhoudvriend begrijpen we dat elk bedrijf uniek is en verschillende boekhoudbehoeften heeft. Daarom bieden we flexibele en kosteneffectieve oplossingen voor uw BV. Wanneer je de boekhouding van jouw BV bij ons uitbesteedt, nemen wij de volgende zaken uit handen:

  • Administratie van jouw BV bijwerken
  • Online, actueel visueel inzicht via boekhoudprogramma
  • Koppeling zakelijke bankrekeningen
  • Elk kwartaal doen wij de aangifte omzetbelasting (BTW)
  • Jaarlijks een balans en winst- en verliesrekening
  • Jaarlijks aangifte vennootschapsbelasting (VPB)
  • Jaarrekening opstellen en deponeren
  • Jaarlijks doen wij aangifte inkomstenbelasting (IB)
  • Jaarlijks aangifte dividendbelasting DGA

   

  Boekhouding van jouw BV uitbesteden

  Uitbesteding van de boekhouding voor BV’s in Nederland biedt verschillende voordelen, zoals kostenbesparingen, verbeterde nauwkeurigheid, toegang tot expertise en meer. In dit artikel gaan we dieper in op deze voordelen, zodat u kunt beslissen of uitbesteding van de boekhouding geschikt is voor uw bedrijf. De eerste stap in de boekhouding van een BV is ervoor te zorgen dat alle transacties duidelijk en nauwkeurig worden geregistreerd. Dit omvat verkopen, aankopen, salarisbetalingen en andere uitgaven. Elke transactie moet worden gedocumenteerd met het bijbehorende factuurnummer of ontvangstbewijs en informatie over het soort uitgave of aankoop. Het is ook belangrijk een administratie bij te houden van alle facturen die aan klanten en debiteuren zijn uitgereikt. Zo kunt u betalingen en vorderingen bijhouden, wat cruciaal kan zijn bij het opstellen van financiële overzichten. Onze boekhouders verzorgen het complete plaatje.

  De boekhouding van een BV goed geregeld

  De boekhouding van een BV in Nederland is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Het is essentieel om alle financiële transacties nauwkeurig bij te houden en te voldoen aan de Nederlandse wetgeving. Een goede boekhouding helpt u inzicht te krijgen in de financiën van uw bedrijf, weloverwogen beslissingen te nemen over investeringen en uzelf te beschermen tegen mogelijke aansprakelijkheden. Dit artikel geeft een gedetailleerd overzicht van de boekhoudkundige vereisten voor BV’s in Nederland, zodat bedrijven aan de regels kunnen blijven voldoen terwijl ze hun activiteiten efficiënt en effectief uitvoeren.

   

  Lekker blijven ondernemen terwijl de boekhouding van jouw BV geregeld wordt? Nooit meer stress voor de belastingdienst. Eindelijk een boekhouding die wel klopt.

  voor ondernemers & freelancers
  voor ondernemers & freelancers
  voor ondernemers & freelancers
  Waar we het voor doen

  Echte mensen die aan de administratie van jouw boekhouding werken.

  Een team dedicated boekhouders voor de administratie en aangiftes van alle BV eigenaren in Nederland. Je eigen boekhouder voor al je aangiftes en vragen.

  Gratis intake

  Voordelen van het uitbesteden van de boekhouding BV

  Het uitbesteden van uw boekhouding aan Boekhoudvriend biedt tal van voordelen, waaronder tijdbesparing, nauwkeurigheid, compliance met wet- en regelgeving, en professioneel advies op maat. Laat ons jouw financiële zorgen wegnemen, zodat jij je kunt concentreren op het laten groeien van jouw bedrijf.

  Bij Boekhoudvriend beschikken wij niet enkel over boekhoud- en adminstratiekennis maar ook fiscale kennis, waardoor wij de boekhouding van jouw BV uit handen kunnen nemen. Daarnaast heb je de mogelijkheid om fiscaal advies in te winnen. Wel zo fijn, ook voor de toekomst.

  Kun je de boekhouding van een BV zelf doen?

  Hoewel het mogelijk is om zelf de boekhouding voor uw BV te doen, kan het complex zijn en veel tijd in beslag nemen. Door samen te werken met Boekhoudvriend kun je de tijd en moeite besparen en profiteren van professioneel advies. Besteedt daarom de boekhouding van jouw BV bij ons uit.

  Wat zijn de kosten van boekhouding voor jouw BV?

  Bij Boekhoudvriend begrijpen we dat transparantie en duidelijkheid essentieel zijn bij het bepalen van de kosten van boekhouding voor jouw BV. Onze tarieven worden op maat gemaakt, afhankelijk van verschillende factoren zoals de omvang van je bedrijf, de complexiteit van je boekhouding en de specifieke diensten die je nodig hebt. We streven ernaar om eerlijke en competitieve tarieven te bieden, zonder verborgen kosten. Neem contact met ons op voor een persoonlijke offerte die past bij jouw unieke behoeften en budget, zodat je duidelijkheid hebt over de kosten van onze hoogwaardige boekhoudservices voor jouw BV.

  Aanmelden
  ja

  ZZP'ers (Eenmanszaken)

  V.O.F.'s & Maatschappen

  Rechtspersonen zoals BV's en NV's

  Stichtingen & Verenigingen

  Veelgestelde vragen: Boekhouding BV

  De kosten van een boekhouder kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en complexiteit van uw bedrijf, de frequentie waarmee u boekhoudkundige hulp nodig heeft en de locatie van uw bedrijf. Gemiddeld kost een boekhouder tussen de €50 en €150 per uur. De kosten van een boekhouder zullen ook afhangen van de diensten die zij aanbieden.

  Sommige boekhouders bieden alleen basisboekhoudkundige diensten aan, terwijl andere zich richten op meer gespecialiseerde diensten zoals fiscale planning en advies. Het is belangrijk om te overwegen welke diensten u nodig heeft en hoeveel u bereid bent uit te geven voor deze diensten. Bij ons bent u verzekerd van een volledige dienstverlening vanaf €150 euro per maand

  Hoewel het mogelijk is om zelf de boekhouding voor uw BV te doen, kan het complex zijn en veel tijd in beslag nemen. Door samen te werken met Boekhoudvriend kunt u tijd en moeite besparen en profiteren van professioneel advies.

  Het is niet verplicht is om een boekhouder in te huren voor een BV. Toch is het in veel gevallen aan te raden om wel een boekhouder in te huren. Een boekhouder kan u namelijk helpen bij het opstellen van uw jaarrekening en fiscale aangifte, en heeft vaak kennis van de nieuwste wet- en regelgeving. Hierdoor kunt u tijd en geld besparen en voorkomt u eventuele fouten.

  Bovendien is het ook verstandig om een boekhouder in te huren wanneer u uw onderneming wilt uitbreiden of wanneer u te maken krijgt met complexere fiscale aangelegenheden. Een boekhouder kan u in deze situaties namelijk goed bijstaan en uw onderneming helpen groeien.

  Bij Boekhoudvriend zorgen we voor een gestroomlijnd proces voor belastingaangiften van uw BV. Onze experts nemen de leiding en zorgen voor een nauwkeurige en tijdige indiening van al uw fiscale verplichtingen.

  Er is een veelvoorkomend misverstand dat een accountant verplicht is. Voor bedrijven die onder de inkomstenbelasting vallen, zoals een eenmanszaak, VOF, maatschap en CV, is het nooit verplicht om een accountant in te schakelen. Een accountant is alleen verplicht voor rechtspersonen, zoals BV en NV, als aan twee van de volgende drie voorwaarden wordt voldaan:

  • De waarde van de activa is groter dan € 4.400.000
  • De netto omzet is groter dan € 8.800.000
  • Het gemiddelde aantal werknemers is groter dan 50

  Het is duidelijk dat de meeste bedrijven niet aan deze criteria voldoen. Er is dus vaak bij B.V.’s geen accountant nodig voor de jaarrekening.

  Het uitbesteden van uw boekhouding aan Boekhoudvriend biedt tal van voordelen, waaronder tijdbesparing, nauwkeurigheid, compliance met wet- en regelgeving, en professioneel advies op maat. Laat ons uw financiële zorgen wegnemen, zodat jij je kunt concentreren op het laten groeien van jouw bedrijf.

  Overstappen van boekhouder?

  Ongeacht de grootte van je bedrijf, je kunt profiteren van het aanmelden bij Boekhoudvriend vandaag. We bieden een gratis intake!

  Aanmelden

  Kennisbank