Skip links

Boekhouding BV

Goed geregeld met je persoonlijke boekhouder. Nooit meer stress over je boekhouding voor je BV.

Aanmelden

De boekhouding van een BV (of Besloten Vennootschap) in Nederland is een unieke en complexe taak. Net als bij elk ander type bedrijf is het belangrijk om alle financiële transacties nauwkeurig en tijdig bij te houden. Dit vereist actuele kennis van de Nederlandse boekhoudregels en belastingwetgeving, en kennis van boekhoudsoftware zoals Exact Online of Jortt. Een goed begrip van het gebruik van deze tools zal u helpen ervoor te zorgen dat uw boekhouding correct wordt bijgehouden en dat u aan de Nederlandse regelgeving blijft voldoen. In dit artikel geven we een overzicht van wat er komt kijken bij boekhouden voor een BV in Nederland, dus lees verder voor meer informatie!

Onze boekhouders zorgen dat alles goed wordt verwerkt in je administratie en dat de aangiftes worden gedaan. Zo klopt de administratie altijd, ook volgens de Belastingdienst.

Meld je aan voor een gratis intake!

  Boekhouding uitbesteden

  Uitbesteding van de boekhouding voor BV’s in Nederland biedt verschillende voordelen, zoals kostenbesparingen, verbeterde nauwkeurigheid, toegang tot expertise en meer. In dit artikel gaan we dieper in op deze voordelen, zodat u kunt beslissen of uitbesteding van de boekhouding geschikt is voor uw bedrijf. De eerste stap in de boekhouding van een BV is ervoor te zorgen dat alle transacties duidelijk en nauwkeurig worden geregistreerd. Dit omvat verkopen, aankopen, salarisbetalingen en andere uitgaven. Elke transactie moet worden gedocumenteerd met het bijbehorende factuurnummer of ontvangstbewijs en informatie over het soort uitgave of aankoop. Het is ook belangrijk een administratie bij te houden van alle facturen die aan klanten en debiteuren zijn uitgereikt. Zo kunt u betalingen en vorderingen bijhouden, wat cruciaal kan zijn bij het opstellen van financiële overzichten. Onze boekhouders verzorgen het complete plaatje.

  Boekhouding goed geregeld

  De boekhouding van een BV in Nederland is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering. Het is essentieel om alle financiële transacties nauwkeurig bij te houden en te voldoen aan de Nederlandse wetgeving. Een goede boekhouding helpt u inzicht te krijgen in de financiën van uw bedrijf, weloverwogen beslissingen te nemen over investeringen en uzelf te beschermen tegen mogelijke aansprakelijkheden. Dit artikel geeft een gedetailleerd overzicht van de boekhoudkundige vereisten voor BV’s in Nederland, zodat bedrijven aan de regels kunnen blijven voldoen terwijl ze hun activiteiten efficiënt en effectief uitvoeren.

  Lekker blijven ondernemen terwijl je boekhouding geregeld wordt? Nooit meer stress voor de belastingdienst. Eindelijk een boekhouding die wel klopt.

  voor ondernemers & freelancers
  voor ondernemers & freelancers
  voor ondernemers & freelancers
  Waar we het voor doen

  Echte mensen die aan jouw boekhouding werken.

  Een team dedicated boekhouders voor de administratie en aangiftes van alle kleine ondernemers in Nederland. Je eigen boekhouder voor al je aangiftes en vragen.

  Aanmelden

  Voordeel boekhouding BV

  Een ander voordeel van het uitbesteden van de boekhouding voor BV’s in Nederland is de verbeterde nauwkeurigheid. Outsourcingbedrijven hebben toegang tot geavanceerde technologie en ervaren professionals die deskundig zijn in de Nederlandse boekhoudkundige wet- en regelgeving. Deze deskundigen kunnen nauwkeuriger resultaten leveren dan onervaren personeel dat misschien niet op de hoogte is van alle complexiteiten van de Nederlandse boekhouding. Bovendien wordt aan outsourcingbedrijven een hogere norm gesteld dan aan interne medewerkers en moeten zij zich houden aan strenge kwaliteitscontroles. Dit garandeert dat alle financiële gegevens nauwkeurig en volledig zijn, waardoor u met meer gemoedsrust over de financiën van uw bedrijf kunt beslissen. Besteed de boekhouding BV bij ons uit!

  Toch een boekhouder?

  Ten slotte biedt boekhoudkundige uitbesteding voor BV’s in Nederland toegang tot expertise. Uitbestede diensten hebben teams van professionals die gespecialiseerd zijn in verschillende gebieden zoals belastingplanning, controle, naleving van wetten, boekhouding en meer. Deze deskundigen kunnen waardevolle inzichten en adviezen geven over hoe u uw financiën het beste kunt beheren en ervoor zorgen dat u aan de Nederlandse regelgeving blijft voldoen. Dit kan helpen om de totale kosten te verlagen terwijl uw bedrijf toch soepel en efficiënt blijft draaien. Besteed de boekhouding BV bij ons uit!

  Onze boekhouders doen boekhouding voor:

  Kortom, boekhouding uitbesteding voor BV’s in Nederland kan aanzienlijke voordelen opleveren voor bedrijven die compliant willen blijven en de kosten willen beperken. Door uw boekhouding uit te besteden, kunt u geld besparen terwijl u toegang krijgt tot geavanceerde technologie en ervaren deskundigen die de Nederlandse boekhoudkundige wet- en regelgeving begrijpen. Dit kan helpen de activiteiten te stroomlijnen, de overheadkosten te verlagen en de nauwkeurigheid te verbeteren, waardoor u met meer gemoedsrust de financiën van uw bedrijf kunt beheren.

  Al met al zijn boekhoudkundige diensten essentieel voor ondernemers in elk land, maar ze zijn vooral belangrijk in Nederland, waar bedrijven zich aan strenge voorschriften moeten houden. Uitbesteding van de boekhouding is een kosteneffectieve manier om een nauwkeurige administratie te waarborgen en tegelijkertijd tijd en geld te besparen, zodat u zich met een gerust hart kunt richten op het runnen van uw bedrijf.

  Aanmelden
  ja

  ZZP'ers (Eenmanszaken)

  V.O.F.'s & Maatschappen

  Rechtspersonen zoals BV's en NV's

  Stichtingen & Verenigingen

  Veelgestelde vragen: Boekhouding BV

  De kosten van een boekhouder kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en complexiteit van uw bedrijf, de frequentie waarmee u boekhoudkundige hulp nodig heeft en de locatie van uw bedrijf. Gemiddeld kost een boekhouder tussen de €50 en €150 per uur. De kosten van een boekhouder zullen ook afhangen van de diensten die zij aanbieden.

  Sommige boekhouders bieden alleen basisboekhoudkundige diensten aan, terwijl andere zich richten op meer gespecialiseerde diensten zoals fiscale planning en advies. Het is belangrijk om te overwegen welke diensten u nodig heeft en hoeveel u bereid bent uit te geven voor deze diensten. Bij ons bent u verzekerd van een volledige dienstverlening vanaf €150 euro per maand

  Het is niet verplicht is om een boekhouder in te huren voor een BV. Toch is het in veel gevallen aan te raden om wel een boekhouder in te huren. Een boekhouder kan u namelijk helpen bij het opstellen van uw jaarrekening en fiscale aangifte, en heeft vaak kennis van de nieuwste wet- en regelgeving. Hierdoor kunt u tijd en geld besparen en voorkomt u eventuele fouten.

  Bovendien is het ook verstandig om een boekhouder in te huren wanneer u uw onderneming wilt uitbreiden of wanneer u te maken krijgt met complexere fiscale aangelegenheden. Een boekhouder kan u in deze situaties namelijk goed bijstaan en uw onderneming helpen groeien.

  Er is een veelvoorkomend misverstand dat een accountant verplicht is. Voor bedrijven die onder de inkomstenbelasting vallen, zoals een eenmanszaak, VOF, maatschap en CV, is het nooit verplicht om een accountant in te schakelen. Een accountant is alleen verplicht voor rechtspersonen, zoals BV en NV, als aan twee van de volgende drie voorwaarden wordt voldaan:

  • De waarde van de activa is groter dan € 4.400.000
  • De netto omzet is groter dan € 8.800.000
  • Het gemiddelde aantal werknemers is groter dan 50

  Het is duidelijk dat de meeste bedrijven niet aan deze criteria voldoen. Er is dus vaak bij B.V.’s geen accountant nodig voor de jaarrekening.

  Overstappen van andere boekhouder?

  Ongeacht de grootte van je bedrijf, je kunt profiteren van het aanmelden bij Boekhoudvriend vandaag. We bieden een gratis intake!

  Aanmelden

  Kennisbank