Skip links

De boekhouder voor zzp’ers

Zoek je een zzp boekhouder? Boekhoudvriend zorgt ervoor dat jij nooit meer stress hebt over je boekhouding voor je zzp onderneming.

Gratis intake

Boekhouder zzp

Bij Boekhoudvriend begrijpen wij als geen ander dat jij als zzp’er behoefte hebt aan ontzorging voor al je boekhoud- en administratievragen. Wij nemen de gehele boekhouding voor zzp’ers uit handen. Zo kun jij je focussen op jouw bedrijf en klanten. Zorgen over je administratie? Die tijden zijn voorbij.

De boekhoudvriend is speciaal opgezet voor ondernemers en freelancers. Een service die de boekhouding voor je verzorgd, zodat het in orde is en jij er zo min mogelijk tijd aan kwijt bent.

Onze boekhouders zorgen dat alles goed wordt verwerkt in je administratie en dat de aangiftes worden gedaan. Zo klopt de administratie altijd, ook volgens de Belastingdienst.

Vrijblijvende offerte

Meld je aan voor een gratis intake!

  Zzp boekhouding uitbesteden?

  Als zelfstandige zonder personeel (zzp’er) draag je veel verantwoordelijkheden. Naast het runnen van je bedrijf moet je ook nog eens de administratie en boekhouding op orde houden. Dit kan een uitdagende taak zijn, vooral als je niet over de nodige kennis of tijd beschikt. Boekhoudvriend staat voor je klaar om al je zorgen weg te nemen en jouw administratie en boekhouding op orde te krijgen. Zo kun jij je richten op de groei van jouw bedrijf.

  Gratis intake

  Boekhouding zzp zelf doen?

  Bij Boekhoudvriend begrijpen we dat niet alle zzp’ers direct een budget hebben voor een boekhouder. Echter, het inhuren van een professionele boekhouder is vaak een verstandige investering die zichzelf op de lange termijn terugbetaalt. Door het uitbesteden van je boekhouding aan Boekhoudvriend, ben je verzekerd van nauwkeurige financiële administratie en professioneel advies, zelfs als je bedrijf nog in de opstartfase zit. Bovendien helpen wij je om geen fiscale voordelen voor starters te laten liggen, waardoor je kunt profiteren van alle mogelijke belastingvoordelen en financiële kansen die voor jouw bedrijf beschikbaar zijn. Zoals: startersaftrek of de Kleine Ondernemersregeling. Lees meer over startersaftrek.

  Startersaftrek

  Redenen waarom zzp’ers hun boekhouding uitbesteden bij Boekhoudvriend:

  Financiële verplichtingen

  Veel zzp’ers geven aan dat ze weinig begrijpen van administratie en boekhouding. Het bijhouden van facturen, het indienen van belastingaangiften en het opstellen van financiële overzichten kan overweldigend zijn, vooral als je er geen ervaring mee hebt.

  Gebrek aan kennis & tijd

  Hoewel zzp’ers graag willen dat hun administratie goed wordt gedaan, ontbreekt het hen vaak aan tijd en expertise om dit zelf te doen. Ze hebben behoefte aan een betrouwbare partner die hun bedrijf begrijpt en hen kan bijstaan bij alle financiële aspecten.

  Hulp bij fiscale vragen

  Naarmate een zzp-bedrijf groeit, komen er vaak complexere fiscale vraagstukken naar voren. Een reguliere boekhouder heeft mogelijk niet de juiste expertise om deze vragen te beantwoorden. Daarom is het essentieel om een partner te hebben die niet alleen de administratie verzorgt, maar ook beschikt over diepgaande fiscale kennis.

  Boekhoudvriend is dé boekhouder voor zzp’ers. Jouw boekhouding op orde.

  voor ondernemers & freelancers
  voor ondernemers & freelancers
  voor ondernemers & freelancers
  Waar we het voor doen

  Echte mensen die aan jouw boekhouding werken.

  Een team dedicated boekhouders voor de administratie en aangiftes van alle kleine ondernemers in Nederland. Je eigen boekhouder voor al je aangiftes en vragen.

  Gratis intake

  Kosten boekhouder zzp

  Als zzp’er ben je vast benieuwd naar de kosten van een boekhouder. Bij Boekhoudvriend bieden we transparante tarieven die passen bij jouw budget en behoeften. Onze betaalbare tarieven zijn een investering in de groei en stabiliteit van je bedrijf, omdat ze je waardevolle tijd en energie besparen en helpen om financiële fouten te voorkomen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende offerte op maat.

  Gratis intake

  Online boekhouden voor ZZP’ers

  Bij Boekhoudvriend begrijpen jij als zzp’er behoefte hebben aan flexibiliteit en gemak als het gaat om hun boekhouding. Daarom bieden we een volledig digitaal boekhoudplatform aan, waarmee je overal en altijd toegang hebt tot je financiële gegevens. Met onze online boekhoudoplossing kun je eenvoudig facturen maken, bonnetjes uploaden en belastingaangiften indienen, allemaal vanuit één gebruiksvriendelijke interface. Je kunt ook met ons chatten via ons online boekhoudprogramma.

  Maar we begrijpen ook dat persoonlijk contact belangrijk is. Daarom ben je altijd welkom voor een afspraak op ons kantoor in Woerden, waar ons deskundige team klaarstaat om je persoonlijk te adviseren en te ondersteunen bij al je boekhoudkundige vragen. Ervaar zelf het gemak van online boekhouden met Boekhoudvriend en maak vandaag nog een afspraak!

  Boekhoudpakket voor zzp’ers

  Een vast tarief per maand
  Gratis intake
  • Online, actueel visueel inzicht via online boekhoudprogramma
  • Koppeling zakelijke bankrekeningen
  • Elk kwartaal doen wij de aangifte omzetbelasting (BTW)
  • Jaarlijks een balans en winst- en verliesrekening
  • Jaarlijks doen wij aangifte inkomstenbelasting (IB)
  • Chatfunctie via online boekhoudprogramma: zo worden al jouw vragen snel beantwoordt

  Boekhoudvriend: boekhouder voor zzp

  Bij Boekhoudvriend streven we ernaar om zzp’ers zoals jij te ondersteunen bij het beheren van hun financiën op een manier die eenvoudig, efficiënt en betrouwbaar is. Of je nu kiest voor onze online boekhoudoplossing of persoonlijk advies op ons kantoor in Woerden, wij zijn er om je te helpen bij elke stap van je ondernemersreis.

  Met onze transparante tarieven, professionele dienstverlening en diepgaande fiscale kennis, kun je met vertrouwen je bedrijf laten groeien, wetende dat je financiën in goede handen zijn. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis intake.

  Aanmelden
  ja

  Zzp'ers (Eenmanszaken)

  V.O.F.'s & Maatschappen

  Rechtspersonen zoals BV's en NV's

  Stichtingen & Verenigingen

  Overstappen van andere boekhouder?

  Ongeacht de grootte van je bedrijf, je kunt profiteren van het aanmelden bij Boekhoudvriend vandaag. We bieden een gratis intake!

  Aanmelden

  Veelgestelde vragen: Boekhouding zzp’ers

  De gemiddelde kosten voor een boekhouder kunnen sterk variëren, afhankelijk van de diensten die je nodig hebt. Veel boekhouders bieden basisdiensten zoals het bijhouden van de boekhouding, het opstellen van jaarcijfers en het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting. Deze diensten kosten gemiddeld tussen de €75 en €150 per maand.

  Als je meer gespecialiseerde diensten nodig hebt, zoals het opstellen van een businessplan, het verzorgen van belastingadvies of het opstellen van managementrapporten, kun je rekenen op hogere kosten. Deze diensten kunnen oplopen tot €500 of meer per maand, afhankelijk van de complexiteit en frequentie

  Er zijn verschillende redenen waarom het werken met een boekhouder voordelig kan zijn. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen.

  Tijdbesparing
  Een boekhouder kan je veel tijd besparen door taken uit te voeren die je zelf misschien niet snel of niet goed genoeg kunt uitvoeren. Hierdoor kun je je richten op de groei van je bedrijf en je meer bezighouden met activiteiten die je leuk vindt.

  Deskundigheid en ervaring
  Een boekhouder beschikt over specifieke kennis en ervaring op het gebied van boekhouding en belastingen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je boekhouding op de juiste manier wordt bijgehouden en dat je op tijd en juist aangifte doet.

  Fouten voorkomen
  Door het werken met een boekhouder kun je fouten in je boekhouding voorkomen. Een boekhouder kan bijvoorbeeld controleren of je de juiste codes gebruikt, of je de juiste bedragen aangeeft en of je de juiste formulieren invult. Hierdoor kun je verzekerd zijn van een juiste boekhouding en voorkom je fouten die je in de toekomst problemen kunnen opleveren.

  Als zzp’er heb je te maken met veel verantwoordelijkheden, waaronder het bijhouden van je boekhouding. Dit kan een tijdrovende en complexe taak zijn, waarvoor veel zzp’ers hulp zoeken bij een boekhouder. Maar wat doet een boekhouder precies voor zzp’ers? In dit artikel bespreken we de belangrijkste taken van een boekhouder en waarom deze diensten zo waardevol kunnen zijn voor zzp’ers.

  Boekhouding
  Een van de belangrijkste taken van een boekhouder is het bijhouden van de boekhouding. Dit houdt in dat de boekhouder alle financiële transacties van je bedrijf registreert en deze verwerkt in je boekhouding. Hierdoor krijg je een overzichtelijk beeld van je financiën en kun je zien hoe je bedrijf presteert.

  Financiële administratie
  Naast het bijhouden van de boekhouding, verzorgt een boekhouder ook de financiële administratie van je bedrijf. Dit houdt in dat de boekhouder bijvoorbeeld je facturen, declaraties en inkoopbonnen verwerkt en bewaart. Hierdoor kun je zeker zijn dat je financiële administratie op orde is en dat je geen belangrijke documenten verliest.

  Belastingaangifte
  Een andere belangrijke taak van een boekhouder is het verzorgen van de belastingaangifte. Dit houdt in dat de boekhouder je belastingaangifte voorbereidt en indient bij de Belastingdienst. Hierdoor kun je zeker zijn van een juiste aangifte en voorkom je boetes of fouten die in de toekomst problemen kunnen opleveren.

  Financiële advies
  Een boekhouder is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van administratieve taken, maar kan ook dienen als financiële adviseur. Een boekhouder beschikt over specifieke kennis en ervaring op het gebied van boekhouding en belastingen, en kan je daarom goed advies geven over je financiën en hoe je je bedrijf kunt verbeteren.

  Kennisbank