Skip links

Boekhouding ZZP

Goed geregeld met je persoonlijke boekhouder. Nooit meer stress over je boekhouding voor je ZZP onderneming.

Aanmelden
Een persoonlijke boekhouder

De boekhoudvriend is speciaal opgezet voor ondernemers en freelancers. Een service die de boekhouding voor je verzorgd, zodat het in orde is en jij er zo min mogelijk tijd aan kwijt bent.

Onze boekhouders zorgen dat alles goed wordt verwerkt in je administratie en dat de aangiftes worden gedaan. Zo klopt de administratie altijd, ook volgens de Belastingdienst.

Meld je aan voor een gratis intake!

  Boekhouding uitbesteden

  Boekhouding is een essentieel onderdeel van het runnen van een succesvolle ZZP-onderneming. Een goed begrip van boekhoudkundige principes, processen en procedures is noodzakelijk om rendabele resultaten te behalen. Er zijn veel boekhoudprogramma’s beschikbaar om u te helpen bij het bijhouden van de financiële gegevens, maar eerst moet u begrijpen hoe boekhouding werkt. Boekhouding draait om het volgen van financiële transacties, zowel inkomsten als uitgaven. Uw boekhoudsysteem houdt bij wie wat geeft en krijgt, waarom het gegeven of ontvangen is en wat het waard is. Als je een ZZP-ondernemer bent, is het belangrijk dat u deze gegevens bijhoudt om te begrijpen hoeveel geld er binnenkomt en uitgaat, hoeveel belasting je moet betalen en wat er gebeurt met het vermogen van uw bedrijf.

  Boekhouding goed geregeld

  Door boekhouding te gebruiken, kunt u ook uw financiële doelstellingen beter monitoren om ervoor te zorgen dat uw bedrijf succesvol blijft. Boekhouding is een kritiek onderdeel van het runnen van een ZZP-bedrijf, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u een goed begrip heeft van de basisprincipes en processen. Het begrijpen van hoe boekhouding werkt kan helpen bij het kiezen van de juiste boekhoudsoftware, ervoor zorgen dat alle financiële transacties worden bijgehouden en ervoor zorgen dat uw bedrijf op de lange termijn succesvol is. Een goede boekhouding is ook een cruciaal onderdeel van het beheersen van de financiële aspecten van uw bedrijf. Als je de juiste boekhouding inzet, kun je een duidelijk overzicht van het financiële vermogen van je bedrijf te zien en weet je precies waar je geld naartoe gaat.

  Lekker blijven ondernemen terwijl je boekhouding geregeld wordt? Nooit meer stress voor de belastingdienst. Eindelijk een boekhouding die wel klopt.

  voor ondernemers & freelancers
  voor ondernemers & freelancers
  voor ondernemers & freelancers
  Waar we het voor doen

  Echte mensen die aan jouw boekhouding werken.

  Een team dedicated boekhouders voor de administratie en aangiftes van alle kleine ondernemers in Nederland. Je eigen boekhouder voor al je aangiftes en vragen.

  Aanmelden

  Boekhoudpakket

  Het is ook verstandig om een boekhoudpakket te gebruiken voor uw administratieve taken, dit kan het proces vereenvoudigen en de kans op fouten verminderen. Er zijn verschillende boekhoudpakketten beschikbaar die u kunnen helpen bij het beheren van al uw boekhoudkundige taken. Ze kunnen ook verschillende basisfuncties aanbieden, zoals automatische bankrekeningintegratie, facturering, kostenberekening, loonadministratie en meer.

  Toch een boekhouder?

  Een professionele boekhouder kan je helpen met het nauwkeurig bijhouden van je boekhouding en je adviseren over financiële planning.

  Als u een goed beheerde boekhouding wilt hebben, is een goede organisatie de sleutel. Zorg ervoor dat u de boekhouding systematisch en regelmatig bijhoudt, waardoor fouten kunnen worden voorkomen.

  Onze boekhouders doen boekhouding voor:

  Een boekhouder voor ZZP’ers is een essentiële schakel in het runnen van een succesvol bedrijf. Hoewel veel kleine ondernemingen zichzelf op de financiële administratie richten, is een gekwalificeerde boekhouder vaak vereist om de juiste financiële beslissingen te maken. Boekhouders voor ZZP’ers kunnen helpen bij het beheren van geldstromen, facturering, belastingbetalingen, beheer van kosten en andere financiële taken. Ze bieden ook advies over verschillende financiële zaken, zoals het openen van een bankrekening of de verkoop van bedrijfsactiva.

  Een boekhouder voor ZZP’ers kan een ondernemer helpen bij het maken van de juiste financiële beslissingen en het vermijden van belastingfraude. Een goede boekhouder kan ook bijdragen aan de lange termijn financiële planning van een bedrijf en het vermijden van kostbare fiscale problemen. Als ZZP’er is het essentieel om de juiste boekhouder te vinden: degene die uw wensen begrijpt, uw financiële situatie analyseert en u kan voorzien van de juiste informatie om uw bedrijf naar een nieuw niveau te tillen. Bij het kiezen van de juiste boekhouder voor ZZP’ers, is het belangrijk om de juiste ervaring, opleiding en kwalificaties te overwegen. Ga voor boekhouding ZZP!

  Het is ook belangrijk om iemand te vinden die goed klikt met uzelf als ondernemer en bij wie u zich comfortabel voelt. De juiste boekhouder kan u helpen bij het opbouwen van een duurzaam bedrijf met goed renderende financiële resultaten.

  Aanmelden
  ja

  ZZP'ers (Eenmanszaken)

  V.O.F.'s & Maatschappen

  Rechtspersonen zoals BV's en NV's

  Stichtingen & Verenigingen

  Veelgestelde vragen: Boekhouding ZZP’ers

  De gemiddelde kosten voor een boekhouder kunnen sterk variëren, afhankelijk van de diensten die je nodig hebt. Veel boekhouders bieden basisdiensten zoals het bijhouden van de boekhouding, het opstellen van jaarcijfers en het verzorgen van de aangifte inkomstenbelasting. Deze diensten kosten gemiddeld tussen de €75 en €150 per maand.

  Als je meer gespecialiseerde diensten nodig hebt, zoals het opstellen van een businessplan, het verzorgen van belastingadvies of het opstellen van managementrapporten, kun je rekenen op hogere kosten. Deze diensten kunnen oplopen tot €500 of meer per maand, afhankelijk van de complexiteit en frequentie

  Er zijn verschillende redenen waarom het werken met een boekhouder voordelig kan zijn. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen.

  Tijdbesparing
  Een boekhouder kan je veel tijd besparen door taken uit te voeren die je zelf misschien niet snel of niet goed genoeg kunt uitvoeren. Hierdoor kun je je richten op de groei van je bedrijf en je meer bezighouden met activiteiten die je leuk vindt.

  Deskundigheid en ervaring
  Een boekhouder beschikt over specifieke kennis en ervaring op het gebied van boekhouding en belastingen. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat je boekhouding op de juiste manier wordt bijgehouden en dat je op tijd en juist aangifte doet.

  Fouten voorkomen
  Door het werken met een boekhouder kun je fouten in je boekhouding voorkomen. Een boekhouder kan bijvoorbeeld controleren of je de juiste codes gebruikt, of je de juiste bedragen aangeeft en of je de juiste formulieren invult. Hierdoor kun je verzekerd zijn van een juiste boekhouding en voorkom je fouten die je in de toekomst problemen kunnen opleveren.

  Als ZZP’er heb je te maken met veel verantwoordelijkheden, waaronder het bijhouden van je boekhouding. Dit kan een tijdrovende en complexe taak zijn, waarvoor veel ZZP’ers hulp zoeken bij een boekhouder. Maar wat doet een boekhouder precies voor ZZP’ers? In dit artikel bespreken we de belangrijkste taken van een boekhouder en waarom deze diensten zo waardevol kunnen zijn voor ZZP’ers.

  Boekhouding
  Een van de belangrijkste taken van een boekhouder is het bijhouden van de boekhouding. Dit houdt in dat de boekhouder alle financiële transacties van je bedrijf registreert en deze verwerkt in je boekhouding. Hierdoor krijg je een overzichtelijk beeld van je financiën en kun je zien hoe je bedrijf presteert.

  Financiële administratie
  Naast het bijhouden van de boekhouding, verzorgt een boekhouder ook de financiële administratie van je bedrijf. Dit houdt in dat de boekhouder bijvoorbeeld je facturen, declaraties en inkoopbonnen verwerkt en bewaart. Hierdoor kun je zeker zijn dat je financiële administratie op orde is en dat je geen belangrijke documenten verliest.

  Belastingaangifte
  Een andere belangrijke taak van een boekhouder is het verzorgen van de belastingaangifte. Dit houdt in dat de boekhouder je belastingaangifte voorbereidt en indient bij de Belastingdienst. Hierdoor kun je zeker zijn van een juiste aangifte en voorkom je boetes of fouten die in de toekomst problemen kunnen opleveren.

  Financiële advies
  Een boekhouder is niet alleen verantwoordelijk voor het uitvoeren van administratieve taken, maar kan ook dienen als financiële adviseur. Een boekhouder beschikt over specifieke kennis en ervaring op het gebied van boekhouding en belastingen, en kan je daarom goed advies geven over je financiën en hoe je je bedrijf kunt verbeteren.

  Overstappen van andere boekhouder?

  Ongeacht de grootte van je bedrijf, je kunt profiteren van het aanmelden bij Boekhoudvriend vandaag. We bieden een gratis intake!

  Aanmelden

  Kennisbank