Skip links

Boekhoudprogramma Exact

Gebruiksvriendelijkheid van Exact. 

Omdat Exact veel verschillende soorten programma’s met veel modules biedt, zijn er veel mogelijkheden. In tegenstelling tot veel andere boekhoudsoftware is Exact niet per definitie intuïtief ontworpen. Daarom kan het moeilijk zijn om het programma onder de knie te krijgen. Exact biedt ook voldoende ondersteuningsmogelijkheden om uw vragen te beantwoorden of problemen op te lossen. 

Welke functies en opties heeft Exact? 

Omdat Exact veel verschillende programma’s biedt, is het lastig om alle features programmatisch op een rij te zetten. Wat ondernemers lijken te gebruiken is het boekhoudprogramma van Exact. Het boekhoudprogramma van Exact is flexibel en zit boordevol functies. 

Exact biedt de volgende modules aan: 

Financieel: Binnen de financiële module heb je de mogelijkheid om de boekhouding te doen, hierbinnen samen te werken met je boekhouder of accountant, je BTW- én ICP-aangifte te doen en om salarismutaties te uploaden. 

Factureren: Met deze module kun je verkoopfacturen versturen, gebruik maken van elektronische facturen, gemailde facturen opslaan en herinneringen en aanmaningen sturen. Let wel op: hoeveel verkoopfacturen je kunt versturen hangt af van welk abonnement je afsluit. 

Bank: De bankmodule is handig dankzij de koppelingen die het heeft met de bank die jij gebruikt. Je kunt er betalingen mee ontvangen en uitvoeren en daarnaast automatische incasso’s instellen. 

Inzicht en overzicht: Om financiële rapportages te genereren, gebruik te maken van een creditcheck, verkoopcockpit en financiële cockpit is de ‘inzicht en overzicht’ module ontwikkeld. 

Extra financiële mogelijkheden: Wat buiten bovengenoemde modules valt, maar wél functionaliteiten zijn binnen het boekhoudprogramma, zijn het doen van een kostenanalyse, budgetten opstellen en vergelijken met de werkelijke uitgaven, activa administratie en het factureren in vreemde valuta. 

Relatiebeheer: Binnen het boekhoudprogramma bevindt zich ook de mogelijkheid tot het beheren van relatiegegevens, het aanmaken van relaties via de KVK, het maken van offertes, berekenen van verkoopkansen en het starten van e-mail- en marketingcampagnes. 

Efficiënte uitwisseling van data: Exact biedt de mogelijkheid om het programma met andere software te koppelen, en XML en CSV-bestanden importeren en exporteren. 

Je kunt daarnaast online samenwerken, gebruik maken van de mobiele applicatie en documenten digitaal opslaan. Mogelijke add-ons zijn de modules ‘Scan & Herken’, ‘Contactmanagement’ en ‘Salaris’. 

Wat zijn de prijsverschillen tussen Exact en Jortt? 

Wat is het verschil tussen deze twee programma’s? Is het beter om voor Jortt te kiezen? Of kies je beter voor Exact? De keuze is aan jou. Het punt is dat beide systemen essentiële overeenkomsten hebben, maar ook essentiële verschillen. Hieronder vertellen we je graag meer over de verschillen. We richten ons op prijs en functies. 

Exact: 

  • Gratis proefperiode van 30 dagen 
  • Exact Online Boekhouden Essentials: €39 euro per maand 
  • Exact Online Boekhouden Plus: €72 euro per maand 
  • Exact Online Boekhouden Professional: €106 euro per maand 
  • Exact Globe Finance & Synergy: vanaf €179 euro per maand 

Zoals je aan deze pakketten kunt zien, is Exact niet het goedkoopste boekhoudprogramma. Tegelijkertijd moeten we constateren dat Exact veel te bieden heeft. Het boekhoudprogramma van Exact voldoet aan de eisen, vooral voor grote bedrijven. 

Jortt 

  • Gratis proefperiode van 30 dagen 
  • Compleet: €17,50 euro per maand  
  • Plus: €29,50 euro per maand 

De prijzen van Jortt zijn echter niet te vergelijken met de prijzen van Exact. Bij Jortt kun je kiezen uit minder pakketten, terwijl pakketten ook veel goedkoper zijn. Het duurste abonnement van Jortt is goedkoper dan het goedkoopste abonnement van Exact. Het is eigenlijk heel onthullend. 

Meld je aan voor een gratis intake!

    Leave a comment