Skip links

Ondernemerschap en loondienst combineren: hoe het te doen

Ondernemerschap en loondienst combineren: hoe het te doen

Veel mensen dromen ervan om hun eigen bedrijf te beginnen, maar zijn bang dat ze hun huidige baan zullen moeten opgeven. Gelukkig is het mogelijk om ondernemerschap en loondienst te combineren. In dit artikel zullen we u tonen hoe u dit kunt doen.

De voordelen van het combineren van ondernemerschap en loondienst

Er zijn veel voordelen aan het combineren van ondernemerschap en loondienst. Hieronder bespreken we de belangrijkste:

  • Stabiliteit: Als u uw eigen bedrijf begint, is er altijd een risico dat het niet zal slagen. Door uw baan te behouden, heeft u een financiële buffer waarop u kunt terugvallen als uw bedrijf nog niet winstgevend is.
  • Minder druk: Als u uw eigen bedrijf begint, is de druk om te slagen vaak groot. Door uw baan te behouden, kunt u uw bedrijf opbouwen zonder teveel druk te voelen.
  • Mentale rust: Als u uw eigen bedrijf begint, kunt u overspoeld worden door de verantwoordelijkheden. Door uw baan te behouden, heeft u een mentale rust waardoor u beter in staat bent om uw bedrijf op te bouwen.
  • Netwerk: Als u uw eigen bedrijf begint, is het belangrijk om een netwerk op te bouwen. Door uw baan te behouden, heeft u toegang tot een bestaand netwerk waar u uw bedrijf aan kunt introduceren.

Hoe kunt u ondernemerschap en loondienst combineren

Er zijn verschillende manieren om ondernemerschap en loondienst te combineren. Hieronder bespreken we de belangrijkste:

  • Part-time ondernemerschap: Als u uw eigen bedrijf begint, kunt u er voor kiezen om het part-time te doen. Hierdoor heeft u nog steeds tijd voor uw baan en kunt u uw bedrijf opbouwen.
  • Zij-inkomsten: Als u uw eigen bedrijf begint, kunt u er voor kiezen om zij-inkomsten te genereren. Hierdoor heeft u nog steeds inkomsten uit uw baan en kunt u uw bedrijf opbouwen.
  • Flexibele werktijden: Veel bedrijven bieden tegenwoordig de mogelijkheid om flexibele werktijden te hebben. Hierdoor kunt u tijd vrijmaken om uw bedrijf op te bouwen, zonder uw baan op te geven.
  • Werkgever betrekken: Als u uw eigen bedrijf begint, kunt u er ook voor kiezen om uw werkgever hierin te betrekken. Misschien kan uw werkgever u de ruimte geven om uw bedrijf op te bouwen tijdens uw werktijd, of misschien zijn er samenwerkingen mogelijk.

Het is belangrijk om te onthouden dat het combineren van ondernemerschap en loondienst vereist dat u efficiënt en effectief uw tijd beheert. Het is ook belangrijk om goed te communiceren met uw werkgever en uw familie, zodat iedereen op de hoogte is van uw plannen en uw tijdschema.

Conclusie

Het combineren van ondernemerschap en loondienst is mogelijk. Door de juiste aanpak te kiezen, kunt u uw bedrijf opbouwen zonder uw baan op te geven. Dit biedt u de stabiliteit, mentale rust, en het netwerk waar u naar op zoek bent. Bedenk wel dat het vereist dat u efficiënt en effectief uw tijd beheert en goed communiceert met uw werkgever en familie. 

Meld je aan voor een gratis intake!

    Leave a comment