Skip links

Motor van de zaak

De aanschaf van een bedrijfsmotor is een belangrijke beslissing voor elke onderneming. Het is niet alleen een investering in het vervoer van uw werknemers en goederen, maar ook in de zichtbaarheid en professionaliteit van uw bedrijf. Maar hoe bepaalt u de juiste kosten voor de aanschaf van deze bedrijfsmotor, ook wel de ‘motor van de zaak’ genoemd?

De kosten van de motor van de zaak

Er zijn een aantal verschillende kostenfactoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de aanschaf van een bedrijfsmotor. Hieronder staan de belangrijkste factoren op een rijtje:

 • Aanschafprijs: Dit is de prijs van de motor zelf, inclusief eventuele opties en accessoires. Houd er rekening mee dat de aanschafprijs niet het enige is waar u rekening mee moet houden bij de berekening van de kosten.
 • Brandstofkosten: Het is belangrijk om in te schatten hoeveel brandstof de motor zal verbruiken en hoeveel dit zal kosten.
 • Onderhoudskosten: De kosten voor onderhoud en reparatie kunnen flink oplopen, vooral als u een motor met veel kilometers op de teller aanschaft.
 • Verzekeringen: Het is verplicht om een verzekering af te sluiten voor uw bedrijfsmotor, maar de kosten hiervan kunnen verschillen per verzekeraar en type motor.
 • Bijkomende kosten: Naast deze kostenfactoren zijn er nog tal van andere kosten waarmee rekening gehouden moet worden, zoals parkeerkosten, wegenbelasting en vervangend vervoer bij reparatie.

Hoe berekent u de kosten van de motor van de zaak?

Het is belangrijk om de kosten van de bedrijfsmotor nauwkeurig te bepalen voordat u tot aanschaf overgaat. Hieronder staan enkele tips om deze kosten te bepalen:

 • Maak een berekening van de brandstofkosten: Bepaal hoeveel brandstof de motor verbruikt en hoeveel dit zal kosten. Gebruik hiervoor een brandstofcalculator.
 • Bepaal de onderhoudskosten: Maak een inschatting van de kosten voor onderhoud en reparatie, rekening houdend met de leeftijd en kilometers van de motor.
 • Vergelijk verzekeringen: Vergelijk verschillende verzekeraars en bepaal welke het beste bij uw bedrijf past en de laagste kosten biedt.
 • Maak een overzicht van bijkomende kosten: Denk aan parkeerkosten, wegenbelasting en vervangend vervoer bij reparatie. Zorg ervoor dat u deze kosten niet vergeet bij de berekening van de totale kosten.
 • Maak gebruik van online calculators: Er zijn verschillende online calculators beschikbaar die u kunt gebruiken om de kosten van uw bedrijfsmotor te bepalen. Deze calculators nemen alle kostenfactoren mee en geven u een nauwkeurig overzicht van de totale kosten.

Conclusie

De aanschaf van een bedrijfsmotor, ook wel de ‘motor van de zaak’ genoemd, is een belangrijke beslissing voor elke onderneming. Het is belangrijk om de kosten nauwkeurig te bepalen en te overwegen welke motor het beste past bij uw bedrijf. Door rekening te houden met de verschillende kostenfactoren en gebruik te maken van online calculators, kunt u de totale kosten bepalen en de juiste beslissing nemen voor de aanschaf van uw bedrijfsmotor.

Meld je aan voor een gratis intake!

  Leave a comment