Skip links

Fiets van de Zaak: Hoe Werkt Het?

Fietsen zijn een populaire manier van vervoer in Nederland, en steeds meer bedrijven zien de voordelen van het aanbieden van fietsen aan hun werknemers als onderdeel van een arbeidsvoorwaardenpakket. Het fietsenbeleid, ook wel “Fiets van de Zaak” genoemd, kan niet alleen leiden tot verhoogde productiviteit en tevredenheid van de werknemers, maar ook bijdragen aan een groenere en gezondere werkomgeving.

Voordelen voor Werkgevers

 • Verlaging van ziekteverzuim en verbetering van de gezondheid van de werknemers
 • Verbetering van de bereikbaarheid en vermindering van verkeersdrukte rond het bedrijf
 • Verbetering van de bedrijfsimage en het aantrekken van toptalent
 • Mogelijk fiscale voordelen voor werkgevers en werknemers

Voordelen voor Werknemers

 • Gezonde en milieuvriendelijke manier van vervoer naar het werk
 • Beschikbaarheid van een fiets voor privé-gebruik
 • Mogelijkheid om kosten voor fietsonderhoud en accessoires te besparen
 • Mogelijk fiscale voordelen voor werknemers

Hoe Werkt het Fiets van de Zaak Beleid?

Het Fiets van de Zaak beleid werkt door middel van een samenwerking tussen de werkgever en de werknemer. De werkgever betaalt voor de aanschaf en onderhoud van de fiets, en de werknemer betaalt een gedeelte van de maandelijkse kosten via een fiscaal voordelige vergoeding van de werkgever.

De fietsen worden beschouwd als bedrijfsmiddelen en zijn eigendom van de werkgever. De werknemer heeft echter het recht om de fiets voor privé-gebruik te gebruiken. Dit betekent dat de werknemer geen privé-bijdrage hoeft te betalen voor het gebruik van de fiets buiten werktijd.

Fiscale Voordelen

Het Fiets van de Zaak beleid leidt tot fiscale voordelen voor zowel werkgevers als werknemers. Voor werkgevers kan het beleid leiden tot een verlaging van de loonbelasting en sociale verzekeringsbijdragen

Fiets van de Zaak Kopen of Leasen: Voordelen en Nadelen Overzichtelijk Onderzocht

In deze tijd waarin duurzaamheid en gezondheid steeds belangrijker worden, kiezen steeds meer ondernemers voor de aanschaf van een fiets van de zaak. Het is echter niet altijd duidelijk of het verstandiger is om een fiets van de zaak te kopen of te leasen. In dit artikel nemen we beide opties onder de loep en vergelijken we de voordelen en nadelen.

Voordelen van het Kopen van een Fiets van de Zaak

 1. Bezit: Wanneer je een fiets van de zaak koopt, wordt deze jouw eigendom. Je bent dus vrij om hem te gebruiken en te onderhouden zoals je zelf wilt.
 2. Afschrijving: De fiets van de zaak is een zakelijke aankoop en kan daarom worden afgeschreven. Hierdoor heb je minder kosten in de toekomst en kun je de fiets later verkopen als je hem niet meer nodig hebt.
 3. Maatwerk: Bij het kopen van een fiets van de zaak kun je precies kiezen wat je wilt. Of je nu kiest voor een elektrische fiets, een racefiets of een stadsfiets, jij hebt de touwtjes in handen.

Nadelen van het Kopen van een Fiets van de Zaak

 1. Aanschafprijs: Het kopen van een fiets van de zaak is vaak duurder dan het leasen ervan. Dit betekent dat je in één keer een groot bedrag moet uitgeven.
 2. Onderhoud: Wanneer je een fiets van de zaak koopt, ben je ook verantwoordelijk voor het onderhoud ervan. Hierdoor kan het kosten met zich meebrengen.

Voordelen van het Leasen van een Fiets van de Zaak

 1. Kosten: Bij het leasen van een fiets van de zaak betaal je maandelijks een vast bedrag. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent en hoef je niet in één keer een groot bedrag uit te geven.
 2. Onderhoud: Bij het leasen van een fiets van de zaak is het onderhoud inbegrepen. Hierdoor hoef je zelf niet op te draaien voor de kosten en ben je verzekerd van een goed onderhouden fiets.

Nadelen van het Leasen van een Fiets van de Zaak

 1. Beperkte keuze: Bij het leasen van een fiets van de zaak heb je minder keuze dan wanneer je een fiets zou kopen. Dit komt doordat je meestal alleen kunt kiezen uit een beperkt aantal modellen.
 2. Duurder op de lange termijn: Hoewel het leasen van een fiets van de zaak maandelijks voordeliger lijkt, is het op de lange termijn duurder dan het kopen van een fiets.

Conclusie:

Of je nu kiest voor het kopen of leasen van een fiets van de zaak, hangt af van jouw specifieke situatie en wensen. Wanneer je de fiets veel wilt gebruiken en graag zelf de touwtjes in handen hebt, is het kopen van een fiets verstandiger. Wanneer je echter op zoek bent naar flexibiliteit en maandelijkse zekerheid, is het leasen van een fiets verstandiger.

Meld je aan voor een gratis intake!

  Leave a comment