Skip links

De werkkostenregeling (WKR) uitgelegd

De werk kosten regeling (WKR) uitgelegd

De werkkostenregeling (WKR) is een belangrijke regeling voor werkgevers in Nederland. Deze regeling maakt het mogelijk om bepaalde kosten van de werkgever fiscaal te verrekenen. Dit kan leiden tot een forse besparing op de loonbelasting. In dit artikel zullen we de werkkostenregeling (WKR) uitgebreid uitleggen en bespreken we hoe u als werkgever hier optimaal gebruik van kunt maken.

Wat is de werkkostenregeling?

De werkkostenregeling (WKR) is een regeling die in 2011 is ingevoerd door de Nederlandse overheid. De regeling maakt het mogelijk om bepaalde kosten van de werkgever fiscaal te verrekenen met de loonbelasting. Hierdoor kan er een forse besparing op de loonbelasting worden behaald.

Wie is er verplicht om de werkkostenregeling toe te passen?

De werkkostenregeling (WKR) is verplicht voor alle werkgevers die in Nederland loonheffing betalen. Dit betekent dat ook werkgevers die geen personeel in loondienst hebben, verplicht zijn om de werkkostenregeling (WKR) toe te passen.

Welke kosten kunnen worden verrekend met de werkkostenregeling?

Er zijn een aantal kosten die kunnen worden verrekend met de werkkostenregeling (WKR). Hieronder vindt u een overzicht van deze kosten:

  • Reiskosten
  • Vergoedingen en verstrekkingen
  • Leaseauto’s
  • Leasefietsen
  • Sportfaciliteiten
  • Opleidingen en cursussen
  • Representatiekosten
  • Etc.

Het is belangrijk om te weten dat er beperkingen zijn aan de verrekenbaarheid van deze kosten. Zo mag de vergoeding of verstrekking niet leiden tot een verwijtbare situatie voor de werknemer.

Hoe kan ik als werkgever optimaal gebruik maken van de werkkostenregeling?

Om optimaal gebruik te maken van de werkkostenregeling (WKR) is het belangrijk om goed na te denken over welke kosten u verrekent. Hierbij is het van belang om rekening te houden met de beperkingen die gelden voor de verrekenbaarheid van de kosten.

Daarnaast is het verstandig om uw administratie op orde te hebben en goed bij te houden welke kosten u verrekent. Dit helpt u om aan te tonen dat u voldoet aan de regels van de werkkostenregeling (WKR) en voorkomt dat u in de problemen komt met de Belastingdienst.

Een andere manier om optimaal gebruik te maken van de werkkostenregeling (WKR) is door gebruik te maken van een werkkostenregelingadviseur. Deze adviseur kan u helpen bij het opstellen van een passend regeling en bij de administratie van de regeling.

Conclusie

De werkkostenregeling (WKR) is een belangrijke regeling voor werkgevers in Nederland. De regeling maakt het mogelijk om bepaalde kosten van de werkgever fiscaal te verrekenen met de loonbelasting. Hierdoor kan er een forse besparing op de loonbelasting worden behaald.

Om optimaal gebruik te maken van de werkkostenregeling (WKR) is het belangrijk om goed na te denken over welke kosten u verrekent en om uw administratie op orde te hebben. Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van een werkkostenregelingadviseur.

Meld je aan voor een gratis intake!

    Leave a comment